Bundlaan
Klik op een foto voor een grote afbeelding en meer info.

bund road shanghai bundlaan 16-130 bundlaan 16-130

Naamherkomst: De straat is genoemd naar een belangrijke straat in Shanghai langs de Huangpu-rivier, die sinds de jaren tachtig van de twintigste eeuw ingrijpend is gerevitaliseerd.

Naam: De Gelria
Adres: Bundlaan 16-128
Architect: Baneke Van der Hoeven Architekten
Bouwjaar: 2010
Opdracht: Ontwikkelingscombinatie Overhoeks

De Gelria is een onderdeel van masterplan Overhoeks waar vrijstaande appartementengebouwen in een afwisselend parklandschap aan het water van het IJ staan. Het gebouw van Baneke Van der Hoeven Architecten herbergt 56 sociale huurwoningen, vooral in de vorm van drie- en vierkamer appartementen. Alleen op de bovenste laag zijn grote vijfkamerwoningen gelegen. Balkons en dakterrassen hebben flinke afmetingen en meer dan de helft van de woningen is een hoekappartement. De gevels zijn opgebouwd uit zandsteenkleurig metselwerk. Het uitzonderlijke, lange formaat van de stenen wordt benadrukt door het toepassen van speciaal voor dit werk vervaardigde profielstenen. Hiermee kon iedere verdieping worden voorzien van een rondlopende profilering in de gevel.

bundlaan 134-268 bundlaan 134-268

Naam: The Grid
Adres: Bundlaan 134-268
Architect: KCAP
Bouwjaar: 2021
Opdracht: Amvest

The Grid, een woongebouw met 68 appartementen ontworpen door KCAP architecten, is gelegen rond een binnenhof. Het gebouw heeft aan alle zijden woningen, die in elk geval ieder één balkon hebben. Verdiepingshoge, brede schuiframen maken het mogelijk extra loggia's te creëren. De grote terrassen zorgen voor veel licht binnen én voor de ruimtelijke uitstraling van The Grid. In de constructie is een bijzonder regenwaterafvoersysteem geïntegreerd dat rekening houdt met de getrapte vorm van de terrassen. The Grid is een moderne vertaling van het luxe woonhotel uit begin van het negentiende eeuw met een centrale lobby in de dubbelhoge plint. De transparante lobby vormt het hart van het complex en biedt doorzicht van de straat naar de groene binnenplaats en biedt toegang tot de parkeergarage.

Meer lezen:
Baneke Van der Hoeven architecten
Buiksloterham
KCAP

Voor het laatst bewerkt:

Bronnen:
wikipedia.nl
gebouwd in amsterdam