Tamariskhof
Klik op een foto voor een grote afbeelding en meer info.

Tamariskhof Tamariskhof 7 Tamariskhof 13

Naam: Straat op Rieteiland-Oost in IJburg, genoemd naar een groenblijvende struik met (bleek)roze bloemen, die goed gedijt aan de kust.

Adres: Tamariskhof 13
Architect: Egeon Architecten
Bouwtijd: 2011
Opdracht: particulier

Het is een woning in houtskeletbouw in traditionele opbouw, op de begane grond wonen, eerste verdieping slapen en gecomplementeerd met een werkverdieping voor de thuiswerkende opdrachtgevers. De woning is door Egeon architecten opgetrokken in duurzame en veelal herbruikbare materialen. Daarnaast zijn duurzame installaties toegepast, zoals een warmtepomp, lage temperatuur vloerverwarming, natuurlijke ventilatie en een groen dak. Hiermee is een laag energieverbruik en een gezond binnenklimaat gerealiseerd.

Tamariskhof 17

Adres: Tamariskhof 17
Architect: Thijssen architects
Bouwtijd: 2011
Opdracht: particulier

De woning is van binnen en buiten als totaalconcept ontworpen door architect Thijssen uit Maastricht. De buitenkant is gemaakt van geprofileerd beton gecombineerd met grijze beplating. De glazen achtergevel is in zijn geheel wegschuifbaar waardoor de woonkamer en het hardhouten terras één geheel vormt. Alles is op maat gemaakt om geen concessies te hoeven doen aan het ontwerp.

Meer lezen:
Egeon Architecten
IJburg
Rieteiland-Oost
Thijssen architects

Voor het laatst bewerkt: