Franz Zieglerstraat
Klik op een foto voor een grote afbeelding en meer info.

Franz Zieglerstraat Franz Zieglerstraat 2-154 Franz Zieglerstraat 201

Naam: Genoemd naar fotograaf Franz Ziegler (1893-1939), fotografeerde leden van het koninklijk huis en de Haagse society. Vanaf 1929 officiële hoffotograaf.

Adres: Franz Zieglerstraat 2-154
Architect: Köther Salman Koedijk architecten
Bouwjaar: 2008
Opdracht: De Principaal

Het bouwblok aan de Franz Zieglerstraat ligt ingesloten tussen de Krijn Taconiskade en de Pampuslaan en wordt in het midden gedeeld door de Mata Harihof. Aan de Krijn Taconiskade is het havenkwartier, de binnenhaven met café's en terrassen. De gevel bestaat hier uit vier panden die afwisselend een woon- en een werkfunctie hebben. De woonpanden bestaan uit een mix van koop- en huurwoningen. Aan de Pampuslaan is een appartementencomplex neergezet met sociale huur- en middeldure koopappartementen. Aan de Franz Zieglerstraat en de Mata Harihof zijn voornamelijk eengezinshuizen in de sociale huursector gerealiseerd.

Naam: Poseidon
Adres: Franz Zieglerstraat 201
Architect: hvdn architecten
Bouwjaar: 2007
Opdracht: Stadsdeel Zeeburg

’t IJ49 is een tijdelijk gebouw dat in 2006 werd ontworpen en deels in gebruik genomen. Op 3100 m2 zijn 35 klaslokalen voor piekopvang gebouwd. De school is gemaakt van geprefabriceerde units, ingepakt in expressieve horizontale banden. Deze met spuitrubber beklede banden zijn aan de buitenzijde wit en hebben aan de liggende zijden een uitgesproken kleur per verdieping. In het donker worden de banden aangelicht en zorgen voor een opvallend gebouw.

Meer lezen:
Haveneiland
hvdn architecten
IJburg
Köther Salman Koedijk architecten

Voor het laatst bewerkt: