Hetty Blokstraat 2-92
Klik op een foto voor een grote afbeelding en meer info.

hetty blokstraat kunstwerk bruisende steeg kunstwerk bruisende steeg kunstwerk bruisende steeg

Naamherkomst: De straat is genoemd naar Henriëtte Adriana (Hetty) Blok (1920-2012) een Nederlands cabaretière, actrice en zangeres die vooral bekend werd door haar rol als Zuster Klivia in de serie Ja zuster, nee zuster van Annie M.G.Schmidt. Zij had de leiding van het Rusthuis Klivia aan de Primulastraat in Ja zuster, nee zuster, met bekend gebleven liedjes als Niet met de deuren slaan... ja zuster, nee zuster, M'n opa en Wil u een stekkie (van de fuchsia).

Naam: APPLAUS
Adres: Hetty Blokstraat 2-92
Architect: Atelier PUUUR
Bouwjaar: 2021
Opdracht: De Alliantie

Het woonblok APPLAUS telt 46 tweekamerwoningen en maakt deel uit van het stedenbouwkundig plan Cityplot Buiksloterham. APPLAUS is een ontwerp van Atelier PUUUR uit 2021. Het haakvormige bouwvolume staat met de noordgevel in het Tolhuiskanaal waar een steiger is gepland voor gemeenschappelijk gebruik. Het blok ligt aan de voet van de nieuw te plaatsen brug over het Tolhuiskanaal. De zuidwestelijke gevel staat op drie meter afstand van het buurpand. Deze zijgevel is voorzien van een wandreliëf. Dit kunstwerk ‘Bruisende steeg’ is ontworpen door beeldend kunstenaar Rem Posthuma en sieradenontwerpster Peggy Bannenberg. De inspiratie werd opgedaan bij het hier in de 20ste eeuw gevestigde bedrijf dat bruiswater produceerde, er zijn natuurstenen bubbels en gefreesde cirkels aangebracht in een uitwaaierende vorm (zie ook Grasweg 58).
Het project is gasloos en aangesloten op collectieve grondwarmte en een Warmte Koude Opslag (WKO) systeem. De woningen hebben vloerverwarming en comfort koeling in de zomerperioden. De grote verdiepingshoge puien zijn voorzien van drievoudig isolatieglas. Het dak is voorzien van mossedum en er wordt energie opgewekt met zonnepanelen.


                             
                              Hetty Blok: Vakantie & Lapjeskat

Hetty Blok: De ster van de Jordaan (1969) Tekst: Eli Asser Muziek: Harry Bannink

Meer lezen:
Atelier PUUUR
Bannenberg, Margaretha Lucia Maria (Peggy)
Buiksloterham
Grasweg 58
Posthuma, Remko (Rem)

Voor het laatst bewerkt:

Bronnen:
wikipedia.nl
Gebouwd in Amsterdam