Oeverzeggestraat
Klik op een foto voor een grote afbeelding en meer info.

Oeverzeggestraat Oeverzeggestraat 10-74 Oeverzeggestraat 10-74 Oeverzeggestraat 26-34 Oeverzeggestraat 10-74

Naam: Straat op het Grote Rieteiland, genoemd naar een rietsoort die groeit aan de waterrand van vijvers en in traag stromende wateren.

Adres: Oeverzeggestraat 10-74
Architect: architectuurcentrale Thijs Asselbergs (aTA)
Bouwtijd: 2006
Opdracht: Waterstad 3

Op de kop van het Grote Rieteiland zijn drie grote bouwblokken voorzien. Dit bouwblok is ontworpen door Architectuurcentrale Thijs Asselbergs (aTA) en heeft een parkeergarage en drie bouwlagen met in totaal 33 merendeels vijfkamerwoningen. Het blok heeft een binnenhof waar omheen de grondgebonden woningen zijn gegroepeerd. Dit binnengebied wordt ontsloten met een hellingbaan. De buitenruimtes van de woningen zijn als dakterrassen geïntegreerd in het bouwvolume. De buitengevels van het blok kennen een sterk horizontale geleding. De opbouw van de achterliggende woning is moeilijk te volgen. Dit is anders aan de binnenzijde van het blok waar de gevels een herkenbare verticale geleding hebben. Het blok is gelegen op het ‘grasstrand’ van het Grote Rieteiland en maakt deel uit van een compositie van drie monolieten. Het tweede blok staat aan de Oeverzeggestraat 82-160, het derde blok staat aan de Mattenbiesstraat 2-72.

Oeverzeggestraat 82-160 Oeverzeggestraat 82-160
Adres: Oeverzeggestraat 82-160
Architect: Atelier Dutch
Bouwtijd: 2004
Opdracht: De Dageraad, Volker Wessels, Bouwfonds, AM Wonen, IJmere

Op de kop van het Grote Rieteiland zijn drie grote bouwblokken voorzien. Dit bouwblok is ontworpen door Atelier Dutch en heeft drie bouwlagen met in totaal 40 twee-, drie-, vier- en vijfkamerwoningen in de sociale huursector. 23 woningen hebben een eigen tuin, de overigen beschikken over een terras of serre als buitenruimte. De tuinen zijn in het binnenhof gesitueerd. De buitenzijde van het blok is in rode baksteen uitgevoerd, hard en massief. Op het hof worden de gevels gevormd door hout, glas en aluminium. Door deze openheid moesten de bergingen in de kelder worden aangebracht. Het woongebouw heeft geen eigen parkeergarage maar de bewoners maken gebruik van de parkeergarages van Oeverzeggestraat 10-74 en Mattenbiesstraat 2-72. In de toegangspoorten zijn schilderingen van Joris Geurts aangebracht. Het blok is gelegen op het ‘grasstrand’ van het Grote Rieteiland en maakt deel uit van een compositie van drie monolieten. Het eerste blok staat aan de Oeverzeggestraat 10-74, het derde blok staat aan de Mattenbiesstraat 2-72.

Meer lezen:
architectuurcentrale Thijs Asselbergs (aTA)
Atelier Dutch
Geurts, Joris
Grote Rieteiland
IJburg

Voor het laatst bewerkt: