Willy Mullenskade
Klik op een foto voor een grote afbeelding en meer info.

Willy Mullenskade Willy Mullenskade 1-11 Willy Mullenskade 13, Blauwe Huis Willy Mullenskade 17-23

Naam: Genoemd naar bioscoopexploitant en filmmaker Willy Mullens (1880-1952). Willy exploiteerde samen met zijn broer Albert in de beginjaren van de film een reizende bioscoop, waar hij de films met zijn stem van commentaar voorzag, de explicateur. Hij maakte veel opdrachtfilms in Nederland en Indiƫ.

Adres: Willy Mullenskade 1-29
Architect: Atelier Dutch
Bouwjaar: 2005
Opdracht: Waterstad 3

Aan de kade staan grondgebonden grachtenwoningen, individueel bereikbaar via een trappetje. Langs de IJburglaan staat een appartementengebouw met vijf en zes bouwlagen. Op de begane grond zijn werkruimtes gesitueerd. De hoofdentree van de appartementen ligt in een grote poort en biedt bovendien een doorzicht naar het Blauwe Huis, een als villa ontwikkeld blok dat plaats biedt aan een kunstenaarscollectief. Op de begane grond is een theeschenkerij, de verdiepingen bevatten woningen voor kunstenaars.

Willy Mullenskade 31-53 Willy Mullenskade 31-53 Willy Mullenskade

Adres: Willy Mullenskade 31-53
Architect: Heren 5 Architecten
Bouwjaar: 2009
Opdracht: Waterstad 3

Het blok is uitgevoerd in metselwerk met een dik formaat stenen in verschillende verbanden en ranke aluminium kozijnen. De woningen aan de gracht hebben een grote overstek boven de terrassen aan het water. De twee koppen van het blok met driekamerappartementen sluiten de eengezinswoningen in. De verdiepte binnenstraat biedt kinderen voldoende ruimte voor een potje voetbal of fietsen.

Meer lezen:
Atelier Dutch
Haveneiland
Heren 5 Architecten
IJburg

Voor het laatst bewerkt: